Tips bij het bouwen van je eigen tuinhuis

Wil je graag een eigen tuinhuis? Dan zijn er verschillende manieren om hieraan te komen. Zo kun je een tuinhuis laten bouwen door een timmerman, maar kun je ook zelf aan de slag gaan. In dit artikel geef ik je drie tips bij het bouwen van je eigen tuinhuis. 

Koop een bouwpakket

Als je nog nooit een tuinhuis hebt gebouwd, dan is de allereerste tip die ik je kan geven om een bouwpakket aan te schaffen. Deze kun je bij verschillende bouwmarkten gewoon kopen. Hierbij is al het hout al op maat gezaagd, waardoor je zeker weet dat dat goed is gedaan. Daarnaast krijg je hierbij een stappenplan zodat je die stappen kunt volgen bij het in elkaar zetten. Vind je de standaard tuinhuizen niet mooi en wil je graag je eigen ontwerp gebruiken? Dan kun je ook daarmee naar een houthandel gaan en vragen of zij de juiste houtsoorten bij elkaar willen zoeken en alles op maat kunnen zagen. Zo kun je bijvoorbeeld voor rabatdelen kiezen als gevelbekleding op het tuinhuis als je dat mooi vindt. 

Houd je aan de regels

Aan het bouwen van een tuinhuis in je tuin zitten nu eenmaal regels verbonden. Het is wel handig om je hier aan te houden. Zo voorkom je nare situaties tijdens en na de bouw van jouw tuinhuis. Per gemeente kunnen de regels omtrent het bouwen van een tuinhuis verschillen. Het is daarom handig om voor je begint na te gaan welke regels betrekking hebben op jouw plannen. Zo is er bijvoorbeeld vaak een maximale nokhoogte van het tuinhuis en moet het tuinhuis echt een bijgebouw zijn. Ook kan het zijn dat het tuinhuis een meter of meer van de erfgrens moet komen te staan. Zorg dat je van tevoren alle regels bij langs gaat.

Maak gebruik van kwalitatieve materialen

Wanneer je een tuinhuis gaat bouwen, dan doe je dat om er jaren gebruik van te kunnen maken. Het is tenslotte niet de bedoeling dat het tuinhuis binnen enkele jaren al niet meer in goede staat is. Daarom is het belangrijk om in dit geval echt voor kwaliteit te kiezen en niet zomaar voor de goedkoopste optie te gaan. Zorg dat alle materialen die je gebruikt goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Maak bijvoorbeeld gebruik van roestvrijstalen schroeven om alles mee te bevestigen en kies ervoor om het hout een coating te geven. 

Related Posts

Recent Articles

11
De nieuwe Macbook Air 2020: Een revolutionaire upgrade voor de moderne gebruiker
oktober 13, 2023
11
Sonos Move: De ultieme draagbare speaker voor een meeslepende geluidsbeleving
oktober 13, 2023
11
Genieten in eigen tuin
oktober 19, 2021

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.